Haminan kaupungin kulttuuripalkinnon saajaehdokkaita haetaan!

Lähde: Uutiset

Kenelle tai mille taholle tulisi antaa Haminan kulttuuripalkinto 2021?  Anna ehdotuksesi perusteluineen keskiviikkoon 13.10.2021 mennessä.

Haminan kulttuuripalkinto täyttää 10 vuotta!

Saajan valinta valmistuu yhteistyössä kuntalaisten kanssa. Tämän vuoden palkinnon saajaehdokkaita saa nyt ehdottaa kaupungin kulttuuripalveluille, jossa palkintoprosessia valmistellaan.


Palkintoperusteet:

Kulttuuripalkinnolla halutaan vuosittain kannustaa kulttuuritoimijoita sekä osoittaa kiitos ja arvostus aktiivisille toimijoille ja kulttuuriteoille, jotka jollain tapaa edistävät kaupungin kulttuuritoimintaa. Valintaperuste voi olla sekin, että jokin taho on vuoden aikana tehnyt jotakin innovatiivista ja uutta kaupungin kulttuurielämän hyväksi.

Prosessin vaiheet:

Haminalaiset saavat antaa ehdotuksia perusteluineen kulttuuripalkinnon saajiksi ke 29.9. – ke 13.10. Ehdotuksia kerätään kyselylinkin kautta: https://forms.gle/mVFCrCyxPbiW6YhBA

Lisäksi ehdotuksia otetaan perinteisellä lippuäänestyksellä vastaan Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastossa sekä Haminan uudessa Monipalveluautossa, Päivänsäteen ajoreiteillä. Palkinnon valintavuosi on kuluva kalenterivuosi ja ehdotusten perusteluissa tulee kuvata juuri kuluvaan vuoteen (2021) liittyvät myöntöperusteet. 

Kulttuuripalkinnon saajaa voi lisäksi ehdottaa lähettämällä sähköpostia kulttuuri@hamina.fi tai toimittamalla kirjallisen ehdotuksen tai ehdotukset kulttuuripalvelujen toimistolle osoitteella:

Kulttuuripalkinto
Haminan kulttuuripalvelut
Rautatienkatu 8,
49400 Hamina

Ehdotusvaiheen jälkeen kulttuuripalveluiden tiimi valmistelee valintaprosessia ja hyvinvointivaliokunta lopulta valitsee palkinnonsaaja. Kulttuuripalkinto voidaan myöntää:

  • vuoden kulttuuritoimijalle (henkilö tai yhteisö tms),
  • vuoden kulttuuritapahtumalle tai
  • vuoden kulttuuriteolle.

Kaikissa tapauksissa palkinnonsaaja voi olla joko yksityishenkilö, vapaa ryhmä, rekisteröity yhdistys tai muu yhteisö.

Palkinto luovutetaan vuosittain kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa. Vuosittain myönnetään vain yksi palkinto. Palkinnon laadun ja arvon päättää hyvinvointivaliokunta vuosittain.  Sopivien ehdokkaiden puuttuessa hyvinvointivaliokunta voi jättää palkinnon jakamatta. Kulttuuripalkinnon lisäksi on mahdollista jakaa kunniakirjoja.

Haminan kaupunki on myöntänyt kulttuuripalkinnon jo vuodesta 2011 saakka. Ensimmäisen Haminan kulttuuripalkinnon sai kymmenen vuotta sitten Haminan Teatteriyhdistys silloisesta kulttuuriteosta; yhdistyksen väki kunnosti ja rakensi Haminan linnoitusalueen Turun bastionin osaan uuden kesäteatterin. Vuonna 2016 kulttuuripalkinto luovutettiin Pormestarintalon Valopuutarhan toteutuksesta Valojen yö -tapahtumassa Kristiina Terva-Heinoselle ja Juha Heinoselle. Viime vuonna 2020 kulttuuripalkinnon puolestaan pokkasi haminalainen runoilija Maiju Pohjola esikoisrunoteoksensa Lautuma (Aviador 2020) johdosta. 

Lisätiedot aiheesta:
Haminan kaupungin kulttuuripalvelut
Henni Kiri, Kulttuurituottaja
+358 40 722 3687
henni.kiri@hamina.fi

Haminan kaupungin kulttuuripalkinnon saajat 2011 – 2020


Kulttuuripalkinto 2020
Runoilija Maiju Pohjolalle. Esikoisrunoteos Lautuma (Aviador 2020) on vuoden kulttuuriteko.

Kulttuuripalkinto 2019
Kannusjärven-Kitulan kylätoimikunnalle. Kannusjärven palokopin entisöinti on vuoden 2019 kulttuuriteko.

Kulttuuripalkinto 2018
Kyläteatteri Marmut Mäntlahdesta. Kohta kymmenen vuoden ajan Haminan kansalaisopiston näytelmäpiirinä keskuspaikkanaan Seurantalo Toivola.

Kulttuuripalkinto 2017
Rock Criminals. Bändi on ylpeä haminalaisuudestaan.

Kulttuuripalkinto 2016
Kristiina Terva-Heinonen ja Juha Heinonen. Palkinto myönnettiin Pormestarintalon valopuiston toteutuksesta. Tapahtuman toteutuksessa olivat talon isäntäparin lisäksi mukana haminalainen AK Sound & Music Service, Sevenon Taidelasi Studio ja Ravintola Kamu.

Kulttuuripalkinto 2015
Hamina Kvartetti.

Kulttuuripalkinto 2014
Haminan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on myöntänyt vuoden 2014 kulttuuripalkinnon Haminan linnoituksen wanhat talot ry:lle. Perusteluissaan lautakunta totesi, että yhdistys on asukkaiden oma-aloitteisella, yhteisöllisellä toiminnalla vahvistanut kaupunginosaidentiteettiä, elävöittänyt Haminan kaupungin vanhaa keskustaa ja näin lisännyt kaupunginosan näkyvyyttä.

Kulttuuripalkinto 2013
Kulttuuripalkinnon sai Haminan seurakunta uusittuaan Marian kirkonurut.

Kulttuuripalkinto 2012
Juhani Leinonen ja Haminan soittokunta.

Kulttuuripalkinto 2011
Haminan teatteriyhdistys: Turun Bastionin kunnostaminen kesäteatterialueeksi.

Suositut kortit

Haminan kansalaisopisto tarjoaa: Tuokio Eino Leinon seurassaYleistä
Maaliskuun lauluista Lapin kevääseen. Seija Kelavirta ja Annukka Järvi kääntelevät sivuja Eino Leinon elämän kuvakirjasta laulaen ja tarinoiden 
kaikille Leinon tuotannon ystäville. 
Kesto noin 1 tunti
Haminan kirjaston Kasper-salissa
5.11.2021 klo 18.00
-Vapaa pääsy-
Nyt jos koskaan on hyvä aika tulla harrastamaan kansalaisopistoon!Yleistä
Huomaathan, että syysloman jälkeen on huokeaa ilmoittautua kursseille! Syyslukukauden hinnasta ale on 70%. Kurssien kohdalla lukevan, täyden hinnan sijaan siis syyskauden hinta VAIN 30% ilmoitetusta hinnasta. Alennus koskee jo alkaneita kursseja.

Nyt jos koskaan on hyvä aika tulla harrastamaan! Kurkista, onko kurssilla tilaa ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu soittamalla opiston toimstoon p. 040 199 1234 saadaksesi alennuksen
Perhepolku®-verkkokurssi pikkulapsiperheille (0-6v) Kymsoten alueellaYleistä
Kymsote tarjoaa alueensa pikkulapsiperheiden (0-6v) käyttöön ilmaisen verkkokurssin 1.5.2021-31.12.2021 väliseksi ajaksi. Kurssi löytyy osoitteesta: perhepolku.fi/verkkokurssi

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tahdotko oppia lisää itsemyötätunnosta? Tule mukaan Perhepolku®-verkkokurssille.
Kymsote tarjoaa kaikille alueensa pikkulapsiperheille (0-6v) ilmaiseksi mahdollisuuden osallistua Perhepolku®-verkkokurssille. Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. Itsenäisesti tehtävällä kurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kurssi sisältää lisäksi tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita lapsiperheen arjesta. Kurssille osallistuneet vanhemmat ovat kokeneet verkkokurssin hyödylliseksi ja kertovat saaneensa tukea vanhemmuuteensa. Vanhemmat suosittelevat verkkokurssia toisille perheille.

Tervetuloa mukaan kurssille!
perhepolku.fi/verkkokurssi
Mitä tuotteita haluaisit museokauppaan?Yleistä
Museokauppojen suosio on kovassa nousussa lahjojen ja tuliaisten ostopaikkoina.  Millaisia tuotteita haluaisit löytää valikoimistamme? Kehittämisideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!
LiikuntaneuvontaYleistä
Lähde kohentamaan elämänlaatuasi liikunnan avulla.
Lähde mukaan liikuntaneuvontaan tai pienryhmävalmennukseen.

Liikuntaneuvoja Pyry Liikkanen 
pyry.liikkanen@hamina.fi
040 199 1779
Liikunnallisia tapahtumiaYleistä
Millaisia liikunnallisia tapahtumia toivoisit Haminassa järjestettävän?
Tervetuloa HaminAppi-sovellukseen!Yleistä
Tervetuloa HaminAppiin! HaminAppi on haminalaisten ja Haminasta kiinnostuneiden mobiili osallistumiskanava, jonka kautta voit ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin. Haminapin avulla pysyt kärryillä ajankohtaisimmista asioista, saat uusimmat uutiset, tapahtumatiedot ja paljon muuta. Voit sovelluksen kautta antaa myös suoraa palautetta kaupungille.