Parkour-kerhot alkaneet

Lähde: Uutiset

Haminan malli harrastamiseen - hankkeessa toteutetaan yhteistyössä Parkour-Akatemian kanssa Parkour-kerhoja syyslukukauden loppuun. Parkour Akatemialla on yli 10 vuoden kokemus lajin opettamisesta ja se on kehittänyt innostavia ja turvallisia tapoja opettaa lajia. Kerhot on suunnattu peruskouluikäisille eikä aikaisempaa kokemusta parkourista tarvita.

Tervasaaren skeittiramppi

Haminan malli harrastamiseen – hankkeen päätavoitteena on haminalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden lisääminen mahdollistamalla heistä jokaiselle mieluisa ja maksuton harrastus sekä tarjota uusia harrastuksia koulupäivän yhteyteen koululaisten toiveita toteuttaen koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyöllä. Parkour-Akatemian kanssa yhteistyössä neljällä koululla järjestetään Parkour-kerhoja syyslukukauden loppuun.

Parkour Akatemialla on yli 10 vuoden kokemus lajin opettamisesta mm. erilaisten ratojen ja pelien avulla hyvin monenlaisille oppijoille. Kerhojen sisällöt on tuotettu Suomen kokeneimpien parkour-ohjaajien vankkaan ammattitaitoon ja kokemukseen pohjautuen. Aikaisempaa kokemusta parkourista ei tarvitse olla, sillä jokaisesta tehtävästä on useampi versio, joiden avulla vaikeusaste sovitetaan kullekin sopivaksi. Kerhossa tehdään ylityksiä, alituksia ja turvallisia temppuja. Kerho etenee systemaattisesti kerta kerralta opettaen uusia taitoja jo opitun päälle. Kerhojen opetusmateriaali esitetään mobiilipelin muodossa, jota pääsee pelaamaan millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella. Pelaajien ei tarvitse kirjautua tai luoda omia käyttäjätunnuksia tai ladata sovellusta. Kerholaisia koskee ryhmätapaturmavakuutus.

AIKATAULUT:

ASEMAN KOULU

1.-3. lk. ma klo 14-15

4.-6. lk. ma klo 15-16

POITSILAN KOULU

1.-3. lk ti klo 13-14

  1. – 6. lk ti klo 14-15

NEUVOTTOMAN KOULU

1.-3. lk ke klo 13-14

  1. – 6. lk ke klo 14-15

HUSULAN KOULU

1.-3. lk pe klo 13-14

4.-6- lk pe klo 14-15

Ensimmäisellä kerralla mukaan tiedot osallistujasta ja huoltajasta, sekä huoltajan yhteystiedot.

Suositut kortit

Kansalaisopiston syyslukukausi käynnistyy!Yleistä
Lukuvuoden 2021 - 2022 opinto-ohjelma on julkaistu ja kursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 17.8. klo 9.00. Kursseille ilmoittaudutaan ensisijaisesti netin kautta http://opistopalvelut.fi/hamina/

Opistollamme on jaossa syyslukukaudella 43€:n arvoisia opintoseteleitä työttömille. Setelin voi saada esittämällä kansalaisopiston toimistossa (Puistokatu 2, kolmas kerros) TE-toimiston todistuksen voimassa olevasta asiakkuudesta.
Opintoseteli käy kurssimaksuna tai osasuorituksena syyslukukaudella yhden kurssin maksuihin.
Nouda seteli ja ilmoittaudu mukaan kursseille!
Pyörävaellus ja Kävelykipinä kutsuvat ulkoilemaanYleistä
Haminan Pyörävaellus käynnistyy 8.5. ja jatkuu syyskuun loppuun asti. 
Tänä vuonna samoihin laatikoihin kirjataan myös Kävelykipinä-kampanjat kävelyt. 
Lähdetään siis ulkoilemaan!

Kohteet:
1 Mäntlahti, Museotie 914
2 Tervaskankaan tupa, Leluntie 194
3 Kotkamäki, Merisalmentie / Salmuntie
4 Töytärin pohjapato, Kolsilantie 397
5 Horessootin luontopolku, Myllykyläntie 200
6 Paijärven kivisilta, Kylänmäki 230
7 Lankilan pulkkamäki, Hainuksentie 100
8 Turkian lava, Letkonkankaantie 66
9 Pyhällön frisbeegolfrata, Pyhällöntie 382
10 Hevoskallio = Rysäkoski, Piutulantie 334
11 Kitulan kesäkioski, Kitulantie 55
12 Valkjärven uimaranta, Veiklammentie 234
13 Sippolanjoki, Pitkäkoskentie 56
14 Metsäkylän Sahakoski, Sipolankuja 69
15 Markkula, Merkjärventie 366
16 Teerisuontie 126 / Ratapohja
17 Villa Jaakkola, Pitkäkuja 204
18 Neuvottoman monoliitin, Rantakyläntie 1
19 Salmenvirrantie 4-6, venelaiturien parkki (ajoestekivi)
20 Kanoottivaja, Tervasaari

Osoitteet ovat ohjeellisia, lataa Googlemaps-kartta puhelimeesi, niin löydät tarkat sijainnit ja tarinat rastipisteiden takaa!
Perhepolku®-verkkokurssi pikkulapsiperheille (0-6v) Kymsoten alueellaYleistä
Kymsote tarjoaa alueensa pikkulapsiperheiden (0-6v) käyttöön ilmaisen verkkokurssin 1.5.2021-31.12.2021 väliseksi ajaksi. Kurssi löytyy osoitteesta: perhepolku.fi/verkkokurssi

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tahdotko oppia lisää itsemyötätunnosta? Tule mukaan Perhepolku®-verkkokurssille.
Kymsote tarjoaa kaikille alueensa pikkulapsiperheille (0-6v) ilmaiseksi mahdollisuuden osallistua Perhepolku®-verkkokurssille. Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. Itsenäisesti tehtävällä kurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kurssi sisältää lisäksi tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita lapsiperheen arjesta. Kurssille osallistuneet vanhemmat ovat kokeneet verkkokurssin hyödylliseksi ja kertovat saaneensa tukea vanhemmuuteensa. Vanhemmat suosittelevat verkkokurssia toisille perheille.

Tervetuloa mukaan kurssille!
perhepolku.fi/verkkokurssi
Mitä tuotteita haluaisit museokauppaan?Yleistä
Museokauppojen suosio on kovassa nousussa lahjojen ja tuliaisten ostopaikkoina.  Millaisia tuotteita haluaisit löytää valikoimistamme? Kehittämisideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!
LiikuntaneuvontaYleistä
Lähde kohentamaan elämänlaatuasi liikunnan avulla.
Lähde mukaan liikuntaneuvontaan tai pienryhmävalmennukseen.

Liikuntaneuvoja Pyry Liikkanen 
pyry.liikkanen@hamina.fi
040 199 1779
Liikunnallisia tapahtumiaYleistä
Millaisia liikunnallisia tapahtumia toivoisit Haminassa järjestettävän?
Tervetuloa HaminAppi-sovellukseen!Yleistä
Tervetuloa HaminAppiin! HaminAppi on haminalaisten ja Haminasta kiinnostuneiden mobiili osallistumiskanava, jonka kautta voit ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin. Haminapin avulla pysyt kärryillä ajankohtaisimmista asioista, saat uusimmat uutiset, tapahtumatiedot ja paljon muuta. Voit sovelluksen kautta antaa myös suoraa palautetta kaupungille.