Haminan ruokapalvelut edelläkävijänä luomun käyttöönotossa

Lähde: Uutiset

Haminan kaupunki on ollut mukana Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeessa. Tänään hankkeen loppuseminaarissa ruokapalveluesimies Virve Rantala esitteli luomun käytön lisäämistä julkisissa keittiöissä.

Haminan ensimmäiset LUOMUN askeleet

Haminan kaupungin ruokapalvelut valmistaa koulujen, päiväkotien, hoivaruokailuiden ja kotiruokapalveluiden asiakkaille päivittäin noin 3 200 annosta. Luomutuotteiden käyttö aloitettiin hiutaleista niiden saatavuuden ja hinnan vuoksi. Luomutuotteiden käyttö merkitään ruokalistoihin LUOMU-tunnuksella. Tällä hetkellä luomutuotteista käytössä ovat puurohiutaleet lounasruokailun puuroissa ja aamupaloilla neljä kertaa viikossa. 

Koko kaupungin yhteinen Luomupuuropäivä

2017 olimme mukana Suomi 100 -ohjelmaan kuuluneessa kansallisessa Luomupuuro-tapahtumassa. Tapahtumapäivänä tarjoiltiin yli 5 000 annosta ruokapalvelun asiakkaille ja huoltajille sekä kaupunkilaisille toritapahtumassa, terveysasemalla ja pienissä pop-up-pisteissä. Puuropäivä on toteutettu jo kolmena vuotena. Sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta luomusta ja yhdistää asukkaita yhteiselle puuropadalle.

Viljapelto

Villiyrttikoulutus

2020 Haminan kaupungin ruokapalvelut ja maaseutupalvelut suunnittelivat yhdessä Villiyrttikoulutusta ruokapalvelun henkilöstölle ja maaseutuyrittäjille. Kurssin sisältö ja koulutuspäivät olivat suunniteltu keväälle mutta Koronan vuoksi yhteistä koulutuspäivää ei voitu vielä järjestää.

Kaupungin ruokapalveluiden luomun käytön tulevaisuus

Ruokapalveluiden seuraavat askeleet luomun käytön lisäämisessä on seuraavan luomutuotteen valinta ja käyttöönotto sekä muiden mahdollisten tuotteiden käyttöönoton kartoittaminen.

Suositut kortit

Seurapaitapäivä tiistaina 29.9.Hyvinvointi & osallisuus
Valtakunnallista seurapaitapäivää vietetään taas tiistaina. 
Ota kuva itsestäsi tai seuravaatteesta ja lähetä se meille! 
Pieni tarinakin mahtuu mukaan 😉
#seurapaitapäivä #liikkuvahamina
Oletko käynyt kokeilemassa torin laidalla sijaitsevaa polkupyörien huoltopistettä?Vapaa-aika
Haminan torilla, Fredrikinkadun ja Isoympyräkadun kulmassa, sijaitsee monikäyttöinen polkupyörien huoltopiste. Itsepalveluna toimivilla huoltopisteellä voi esimerkiksi täyttää polkupyörän tyhjenneet renkaat. Lihasvoimalla toimivaa jalkapumppua on helppo käyttää ja se sopii moneen erilaiseen venttiiliin. 

Huoltopisteeltä löytyy myös teräsvaijerilla kiinnitetyt työkalut polkupyörän perushuoltoon. Kiintolenkkiavaimella ja kuusiokoloavaimilla voidaan mm. säätää satulan ja sarvien korkeutta. Pyörän voi nostaa roikkumaan tolpan tukiputkien varaan, jolloin huolto on helpompi toteuttaa seisaalleen.
Haminan syysmarkkinat 8.-9.10.2020Tapahtumat
Haminan perinteiset syksyn markkinat kauppatorilla

Myyntiajat 
to 7-18
pe 7-18

Tervetuloa!
Tilaa Hamina Bastionin uutiskirje!Tapahtumat
Tiedotamme Hamina Bastionin asioista noin kerran kuukaudessa silloin, kun tapahtumia tai muuta tiedotettavaa on. Hiljaisina ajankohtina tiedotamme harvemmin. Uutiskirjeen tilanneiden kesken järjestämme myös arvontoja muutaman kerran vuodessa.
Linnoituspolku – löytöretkiä linnoituspolullaVapaa-aika
Kohtaa linnoitusta ympäröivät vallihaudat, kaupunkia nostosilloin suojanneet portit sekä vaikuttavat tykkiasemat, tunnelit ja holvit – kierrä koko polku ja koe linnoitusvallien upea historia! 
Linnoituspolku on kävelyreitti, joka alkaa Lipputornilta ja kiertää Haminan linnoitusvalleja mukaillen keskustan ympäri ja päättyy Raatihuoneentorille, linnoituksen keskipisteeseen. Voit kulkea reitin kummin päin vain, tai poiketa polulle reitin varrelta. Linnoituspolun varrella on seitsemän opastaulua. Lisää tietoa linnoituksen menneistä ajoista sekä kartan polulle saat verkkosivuiltamme. 
Kartan saat ladattua alla olevasta linkistä!
Mitä tuotteita haluaisit museokauppaan?Yleistä
Museokauppojen suosio on kovassa nousussa lahjojen ja tuliaisten ostopaikkoina.  Millaisia tuotteita haluaisit löytää valikoimistamme? Kehittämisideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!
LiikuntaneuvontaVapaa-aika
Lähde kohentamaan elämänlaatuasi liikunnan avulla.
Lähde mukaan liikuntaneuvontaan tai pienryhmävalmennukseen.

Liikuntaneuvoja Pyry Liikkanen 
pyry.liikkanen@hamina.fi
040 199 1779
Liikunnallisia tapahtumiaVapaa-aika
Millaisia liikunnallisia tapahtumia toivoisit Haminassa järjestettävän?
Tervetuloa HaminAppi-sovellukseen!Yleistä
Tervetuloa HaminAppiin! HaminAppi on haminalaisten ja Haminasta kiinnostuneiden mobiili osallistumiskanava, jonka kautta voit ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin. Haminapin avulla pysyt kärryillä ajankohtaisimmista asioista, saat uusimmat uutiset, tapahtumatiedot ja paljon muuta. Voit sovelluksen kautta antaa myös suoraa palautetta kaupungille.