Jukka Rintalan näyttelykävijöitä jo lähes 10 000, myös suurlipulla heinäkuussa tuhansia katselijoita

Lähde: Uutiset

Haminan taidekesä on saanut jo tuhansia kävijöitä. Jukka Rintalan Haminan raatihuoneella heinäkuun alussa avattu Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely on saavuttanut jo lähes 10 000 kävijän rajan.

Tänä kesänä Haminaan rakennettu muodin ja taiteen maailma on saanut matkailijat ja paikalliset liikkeelle tutustumaan eri näyttelyihin ja nähtävyyksiin.

Jukka Rintalan Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely on joinain päivinä suorastaan kuhissut kävijöitä. Myös lasitaiteilija Anne Takasen ja Jukka Rintalan yhteistyössä tekemä Fantasia-kattausnäyttely Sevenonin taidelasistudion tiloissa torin laidalla on ollut suosittu vierailukohde..

Haminan Raatihuoneella yleisö on saanut tutustua Jukka Rintalan uniikkiin pukutuotantoon sekä jaloon käden jälkeen ja kultaiseen viivaan. Unelmien tanssiaiset -näyttelyssä tulee tämän päivän aikana vierailleeksi jo 10 000 näyttelyvierailijaa. Näyttely on saanut ihastuneen ja lämpimän vastaanoton yleisöltä.

– Kiitos kaikille tähän mennessä näyttelyyn tutustuneille. Teillä on vielä mahdollisuus viikon ajan vierailla Unelmien tanssiaiset -näyttelyssä, toteaa itse muotitaiteilija Jukka Rintala.

Heinäkuuksi avattu Seurahuoneen Marskin salissa sijaitsevat Tove Janssonin yli viisimetriset seinämaalaukset näki lähes 2200 katsojaa. Oiva Toikan lasilintukokoelman keräsi heinäkuussa yli1300 kävijää ja Emma Ivanen Unelma-näyttelyyn tutustui noin 750 kävijää.

Myös Suurlipun aukiolla on suurlippua käynyt ihmettelemässä ja ihailemassa heinäkuussa infokioskin aukioloaikoina lähes 4000 kävijää.

Näyttelyt jatkuvat vielä elokuussa

Raatihuoneella Jukka Rintalan pukuihin ja maalauksiin voi siis tutustua vielä 15.8. asti ti-pe 10-18 ja la-su 10-16. Fantasia-kattausnäyttely on Fredrikinkadulla avoinna taidelasistudion aukioloaikoina elokuun loppuun asti.

Oiva Toikan pysyvään lasilintukokoelmaan voi myös edelleen tutustua pääkirjaston aukioloaikoina. Elokuun ajan Ruutikellarissa on vehkalahtelaissyntyisen Anneli Soramäen Tunnelmasta toiseen -näyttely avoinna ke-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-16.

Suositut kortit

Seurapaitapäivä tiistaina 29.9.Hyvinvointi & osallisuus
Valtakunnallista seurapaitapäivää vietetään taas tiistaina. 
Ota kuva itsestäsi tai seuravaatteesta ja lähetä se meille! 
Pieni tarinakin mahtuu mukaan 😉
#seurapaitapäivä #liikkuvahamina
Oletko käynyt kokeilemassa torin laidalla sijaitsevaa polkupyörien huoltopistettä?Vapaa-aika
Haminan torilla, Fredrikinkadun ja Isoympyräkadun kulmassa, sijaitsee monikäyttöinen polkupyörien huoltopiste. Itsepalveluna toimivilla huoltopisteellä voi esimerkiksi täyttää polkupyörän tyhjenneet renkaat. Lihasvoimalla toimivaa jalkapumppua on helppo käyttää ja se sopii moneen erilaiseen venttiiliin. 

Huoltopisteeltä löytyy myös teräsvaijerilla kiinnitetyt työkalut polkupyörän perushuoltoon. Kiintolenkkiavaimella ja kuusiokoloavaimilla voidaan mm. säätää satulan ja sarvien korkeutta. Pyörän voi nostaa roikkumaan tolpan tukiputkien varaan, jolloin huolto on helpompi toteuttaa seisaalleen.
Haminan syysmarkkinat 8.-9.10.2020Tapahtumat
Haminan perinteiset syksyn markkinat kauppatorilla

Myyntiajat 
to 7-18
pe 7-18

Tervetuloa!
Tilaa Hamina Bastionin uutiskirje!Tapahtumat
Tiedotamme Hamina Bastionin asioista noin kerran kuukaudessa silloin, kun tapahtumia tai muuta tiedotettavaa on. Hiljaisina ajankohtina tiedotamme harvemmin. Uutiskirjeen tilanneiden kesken järjestämme myös arvontoja muutaman kerran vuodessa.
Linnoituspolku – löytöretkiä linnoituspolullaVapaa-aika
Kohtaa linnoitusta ympäröivät vallihaudat, kaupunkia nostosilloin suojanneet portit sekä vaikuttavat tykkiasemat, tunnelit ja holvit – kierrä koko polku ja koe linnoitusvallien upea historia! 
Linnoituspolku on kävelyreitti, joka alkaa Lipputornilta ja kiertää Haminan linnoitusvalleja mukaillen keskustan ympäri ja päättyy Raatihuoneentorille, linnoituksen keskipisteeseen. Voit kulkea reitin kummin päin vain, tai poiketa polulle reitin varrelta. Linnoituspolun varrella on seitsemän opastaulua. Lisää tietoa linnoituksen menneistä ajoista sekä kartan polulle saat verkkosivuiltamme. 
Kartan saat ladattua alla olevasta linkistä!
Mitä tuotteita haluaisit museokauppaan?Yleistä
Museokauppojen suosio on kovassa nousussa lahjojen ja tuliaisten ostopaikkoina.  Millaisia tuotteita haluaisit löytää valikoimistamme? Kehittämisideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!
LiikuntaneuvontaVapaa-aika
Lähde kohentamaan elämänlaatuasi liikunnan avulla.
Lähde mukaan liikuntaneuvontaan tai pienryhmävalmennukseen.

Liikuntaneuvoja Pyry Liikkanen 
pyry.liikkanen@hamina.fi
040 199 1779
Liikunnallisia tapahtumiaVapaa-aika
Millaisia liikunnallisia tapahtumia toivoisit Haminassa järjestettävän?
Tervetuloa HaminAppi-sovellukseen!Yleistä
Tervetuloa HaminAppiin! HaminAppi on haminalaisten ja Haminasta kiinnostuneiden mobiili osallistumiskanava, jonka kautta voit ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin. Haminapin avulla pysyt kärryillä ajankohtaisimmista asioista, saat uusimmat uutiset, tapahtumatiedot ja paljon muuta. Voit sovelluksen kautta antaa myös suoraa palautetta kaupungille.