Nuorta Voimaa! – Näyttely kirjastogalleriassa 1.7. alkaen

Lähde: Uutiset

Haminan kirjastogalleria tarjoaa kesätunnelmia, värikylläisyyttä ja raikasta ilmaisua Maria Korpelan, Karoliina Parkon ja Sanni Korjuksen puhuttelevassa näyttelyssä. Kattaus tuo kirjastogallerian rauhaisaan tunnelmaan artesaanitaidetta, pop-sävyjä ja eksotiikkaa.

Nuorta voimaa! käyskentelee eksotiikan, populaarikulttuurin, symboliikan ja artisaanitaiteen välimäästossa ja kertoo ennen kaikkea kuinka lupaavia nuoria taitelijoita Haminasta tulee. Lisäksi näyttelyssä pyörii kesän ajan haminalaisten taiteilijoiden Inari Porkan, Heli Kärjen ja Tomi Pekkolan Kolmiodraama – videoinstallaatio joka käsittelee pandemia-ajan tuntemuksia.

Karoliina Parkko on taiteen harrastaja joka on käynyt Haminan kuvataidekoulua 10 vuoden ajan ja aloittaa syksyllä graafisen muotoilijan opinnot Xamkissa. Parkon tyyli on monipuolinen ja arsenaaliin kuuluu niin realistisia kuin tyyliteltyjäkin ja sarjakuvamaisia töitä. Parkko perusti hiljattain tilaustaidetta tekevän 4H-yrityksen, Karoliinan taide ja tuote.

Maria Korpela on aloitteleva haminalainen taiteilija jonka töiden taustalla ovat usein hyvinkin omakohtaiset tunteet ja tapahtumasarjat, joita taiteilija käsittelee henkilökohtaisen symboliikan kautta. Sisäinen maailman lisäksi taiteilijaa inspiroivat elämän hetkelliset vivahteet ja yksityiskohtiin piiloutuva olemisen merkityksellisyys. Teokset syntyvät useimmiten vuoropuheluna työn ja taiteilijan välillä muotoutuen hiljalleen prosessin aikana lopulliseen muotoonsa.

Sanni Korjus on nuori haminalainen taitelija jonka töissä yhdistyy intensiivisen raikas värien käyttö paikoin kubistisuus ja geometrinen ilmaisu. Töiden aiheet ulottuvat aina polulaarikulttuurista eksotiikkaan asti. Korjuksen kuvakieli tulkitsee tuttuja aiheita mielikuvitusrikkaalla tavalla ja vangitsee yksityiskohdillaan.

Suositut kortit

Elomarkkinat Haminan kauppatorilla 13.-15.8.2020Tapahtumat
Elomarkkinoita vietetään tänä vuonna perinteisellä paikalla elokuun puolivälissä. Poikkeuksellisen vuodesta tekee se, että koronapandemian vuoksi perinteistä paraatia ja avajaisjuhlallisuuksia ei järjestetä. Markkinat toteutetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden antamien ohjeiden mukaisesti niin, että markkinoille tuleminen on turvallista niin markkinamyyjille kuin markkina-asiakkaille.

Myyntiajat
torstai 13.8 klo 07-18.00,
perjantai 14.8 klo 07-18.00 ja
lauantai 15.8 klo 07-14.00.

Myyntipaikat
torivalvojalta puh. 040 0841407
ma 20.7 ja  3.8  klo 07 – 11.00
ja  ti 21.7 ja 4.8 klo 07 – 11.00

Tervetuloa!
Mikä paikka kaupungissamme on sellainen, jota suosittelisit täällä lomaileville?Yleistä
Myös perusteluja otetaan mielellään vastaan😎
Unelmien tanssiaiset Haminan RaatihuoneellaTapahtumat
Näyttely on avoinna 2.7.-15.8.2020
ti-pe klo 10-18, la-su klo 10-19
Raatihuone
Raatihuoneentori 2
 
Yksi Haminan näyttelykesän kirkkaimpia tähtiä on muotitaiteilija Jukka Rintala. Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttelyssä on esillä Rintalan pukuja ja maalauksia. 

Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely tuo esille Jukka Rintalan veistoksellisten muotojen mestarina sekä hänen pukujensa että maalaustensa kautta. Haminan Raatihuoneen valtuustosali kuvaa tanssiaissalia, jossa puvut tanssivat kristallikruunujen alla. Jukka Rintalan taiteessa kankaat ja maalauspensselit toteuttavat samaa ideaalia kauneudesta ja muodosta.

Jukka Rintalan käden jälki näkyy Haminan katukuvassa myös Kauppatorin reunalla sijaitsevan Sevenon lasitaideliikkeen tiloissa, jossa on nähtävillä ensikertaa kattausnäyttelynsä yhteistyössä lasitaiteilija Anne Takasen kanssa. Jukka Rintalan tärkeänä tukena on hänen työparinsa, visualisti Matti Vaskelainen. Yhdessä he ovat valmistaneet lukuisia muotinäytöksiä ja tapahtumia, joissa muoti ja kulttuuri kohtaavat toisensa.

Jukka Rintala rakentaa kesällä 2020 ensimmäisen näyttelynsä Haminaan, ainutlaatuiseen ympyräkaupungin historiaa huokuvaan miljööseen. Jatkoa näyttelytoiminnalle seuraa Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalin aikana elokuussa 2021.
Haminan kaupunkipyörät ovat taas käytössäAsuminen & Ympäristö
Kaupunkipyörät ovat saapuneet Haminaan! Pyörät ovat kaikkien kaupunkilaisten ja vierailijoiden käytössä koko kesän aina lokakuun loppuun asti. 
Pyöräasemat ovat kauppatorilla, Raatihuoneella, Tervasaaressa ja Linnoituksen uimahallin edustalla sekä uutuutena linja-autoasemalla. Kaupunkipyörät ovat käytössä vähintään lokakuun loppuun saakka, ja niitä saa käyttöönsä puhelimeen ladattavalla Donkey Republic -sovelluksella.

Säännöllistä pyörän käyttöä varten voit hankkia nyt tarjouksessa olevan koko kauden 2020 sisältävän kausipassin. Tarjous on voimassa toukokuun loppuun asti.
Linnoituspolku – löytöretkiä linnoituspolullaVapaa-aika
Kohtaa linnoitusta ympäröivät vallihaudat, kaupunkia nostosilloin suojanneet portit sekä vaikuttavat tykkiasemat, tunnelit ja holvit – kierrä koko polku ja koe linnoitusvallien upea historia! 
Linnoituspolku on kävelyreitti, joka alkaa Lipputornilta ja kiertää Haminan linnoitusvalleja mukaillen keskustan ympäri ja päättyy Raatihuoneentorille, linnoituksen keskipisteeseen. Voit kulkea reitin kummin päin vain, tai poiketa polulle reitin varrelta. Linnoituspolun varrella on seitsemän opastaulua. Lisää tietoa linnoituksen menneistä ajoista sekä kartan polulle saat verkkosivuiltamme. 
Kartan saat ladattua alla olevasta linkistä!
Tarvitsetko apua asiointiin poikkeusolojen aikana?Korona
Haminan kaupungin asiointiapu
Kaupunki tarjoaa asiointiapua haminalaisille yli 70-vuotiaille, sekä riskiryhmille, joilla ei ole läheisiä hoitamaan asiointeja. Kauppa-apu koskee elintarvikkeita ja apteekkituotteita arkisin klo 8-16. Kaupungin henkilökunta suorittaa ostokset ja kuljettaa ne kotiovelle.
Yhteydenotot: Pyry Liikkanen, puh. 040 199 1779

Vapaaehtoisten apurinki
Haminan apurinki yhdistää talkoohengessä haminalaiset avuntarjoajat ja avun tarpeessa olevat ilman ikärajoituksia. Apua voi tarjota tai pyytää mm. kauppa- ja apteekkiasiointiin, akuuttiin las- tenhoitoon esim. lääkärikäynnin ajaksi, ruoka-apuun, lemmikin ulkoilutukseen ja juttuseuraksi. Apua voi pyytää rohkeasti, vapaaehtoiset auttavat missä pystyvät!
Haminan apurinki -ryhmä löytyy Facebookista ja WhatsAppista. WhatsApp-ryhmään pääset laittamalla Whatsapp-viestin ”apurinki” numeroon 046 964 5059, niin sinut lisätään ryhmään. Apupyynnön voi myös soittaa tai laittaa tekstiviestinä seuraaville henkilöille:
• Tina: 0400487996, ma-pe klo 10-16
• Salla: 0400986455, soitto ma-su klo 10-18, viestit 24/7
• Anne: 0469645059, soitto ma-su klo 10-18, viestit 24/7

Haminan seurakunta
Päivystyspuhelimessa voit keskustella mieltä painavista asioista, peloista tai huolista. Soita jos kaipaat juttuseuraa.
Päivystysnumero ma-pe klo 12-18, puh. 040 544 8071.

Sosiaalitoimiston aikuissosiaalityön puhelinajat ma-pe klo 9-12
Liisa Kailio (asiakkaat sukunimen mukaan A-M), puh. 040 535 9879 
Tiina Korpela (asiakkaat sukunimen mukaan N-Ö), puh. 040 576 5926

Ikäopastin +65 vuotiaille neuvonta ja ohjauspalvelu
Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä ja Virolahti
puh. 040 5721 496, ma - pe 8.30 – 15.30
Numero voi olla ajoittain ruuhkautunut, voit jättää soittopyynnön!
Mitä tuotteita haluaisit museokauppaan?Yleistä
Museokauppojen suosio on kovassa nousussa lahjojen ja tuliaisten ostopaikkoina.  Millaisia tuotteita haluaisit löytää valikoimistamme? Kehittämisideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!
LiikuntaneuvontaVapaa-aika
Lähde kohentamaan elämänlaatuasi liikunnan avulla.
Lähde mukaan liikuntaneuvontaan tai pienryhmävalmennukseen.

Liikuntaneuvoja Pyry Liikkanen 
pyry.liikkanen@hamina.fi
040 199 1779
Käy katsomassa Kansalaisopiston ajankohtaiset ja uudet kurssit!Yleistä
https://www.opistopalvelut.fi/hamina/